Strippenkaart online als alternatief voor 'uurtje factuurtje'
14 mei 2021 

Strippenkaart online als alternatief voor 'uurtje factuurtje'

uurtje factuurtje, strippenkaart online, strippenkaart, goedkoper uurtarief,Strippenkaart online als alternatief voor ‘uurtje factuurtje’

Ken je ‘m nog, de ouderwetse strippenkaart? Die is al een tijdje uit het straatbeeld verdwenen zou je denken. Nou…niet helemaal! De Strippenkaart heeft online een comeback gemaakt als alternatief voor Uurtje Factuurtje. En dat werkt prima.

Sinds een aantal jaren is mijn website ondergebracht bij Phoenix. Daarover een andere keer meer. Voorheen werkte ik alleen met bedrijven op basis van ‘uurtje, factuurtje’, als ik iets geregeld moest hebben. Tegenwoordig kan ik terecht bij Alex Buijk van het bedrijf Strippenkaart Online. Alex is een tussenpersoon die voor bedrijven de strippenkaarten regelt. Klanten betalen vooraf, de ondernemer krijgt betaalt voordat hij een dienst heeft verleend. Je koopt dus vooraf al tijd in. En aangezien je meerdere uren tegelijk inkoopt, is het uurtarief dat je moet betalen, flink lager, dan wanneer je per uur zou moeten afrekenen.

Voor wie is Strippenkaart Online geschikt?

Dat strippensysteem is zowel beschikbaar voor gebruikers van Phoenix, die hulp willen, en dus een strippenkaart aan kunnen schaffen, als voor bedrijven, die af willen van ‘uurtje factuurtje’. Via Strippenkaart Online kunnen klanten via het systeem betalen. Je kunt als bedrijf zelf een eigen invulling geven aan wat een strip is. Je kunt opdrachten communiceren via het systeem. Klanten kunnen eenvoudig zien hoeveel strippen ze nog hebben openstaan. Voor bedrijven is het systeem van  Strippenkaart Online ook financieel en administratief prettig, omdat je niet meer constant achter je betalingen aan hoeft. Het gaat hier tenslotte om een prepaid-betaling. Verder kun je als bedrijf ook meerdere medewerkers toevoegen.

Strippenkaart Online is een oplossing voor freelancers en bedrijven die op uurbasis of met pakketten werken voor klanten. Een klant koopt op voorhand een pakket aan. Vervolgens kan het bedrijf of de freelancer aan de slag met meerdere opdrachten.

Meer info over Strippenkaart Online
Strippenkaart Online bestellen? Klik hier

strippenkaart online, uurtje factuurtje alternatief, lager uurtarief,

Uit de accountantsscan van AFAS bleek eerder al dat driekwart van de deelnemers van mening was (en is) dat ‘uurtje-factuurtje’ als facturatiemethode ten dode opgeschreven is. Plat urenschrijven is niet meer van deze tijd is, nu klanten steeds meer vraagtekens zetten bij de toegevoegde waarde van accountancydiensten”, zo zei destijds Mohamed Amri, manager Productmanagement bij AFAS Software. De helft van de accountants vindt dat het hoog tijd wordt dat er een ander verdienmodel wordt gehanteerd.

Werk je, net als ik, met een Phoenix-website, dan kan Alex je veel werk uit handen nemen. En doordat je een strippenkaart aanschaft, en vooraf kunt kiezen hoeveel uren je wil inkopen, hou je ook je uitgaven in de hand. Bovendien hoef je, zodra je de hulp van Alex nodig hebt, niet het hoge uurtarief te betalen.

De Strippenkaart is een uitkomst voor veel bedrijven

Ik ben er echt van overtuigd dat de Strippenkaart een uitkomst is voor veel bedrijven. Je bedrijf is immers altijd in ontwikkeling, en dat wil je laten zien op je website. Ik had jarenlang ervaring met WordPress websites, maar totaal geen kaas gegeten van Phoenix-websites. De basishandelingen kun je vaak zelf, maar soms vragen handelingen net wat meer tijd, die je op dat moment net niet hebt, of technische kennis. De blik van een ander helpt dan om je online presentatie aan te pakken. Met de strippenkaart kies je, in overleg met Alex, zelf een moment om hier aandacht aan te geven, als het eindproduct al is geleverd.

Ben je klant bij Phoenix en wil je ook voordeelig uren inkopen bij Alex? Klik hier
Ben je zelf ondernemer en wil je je klanten een alternatief bieden voor ‘uurtje factuurtje’? Klik hier

alternatief voor uurtje factuurtje, strippenkaart, online, lager uurtarief, hogere omzet, meer omzet,Uurtarieven versus projectprijzen: wat is wijsheid?

Van alle onderwerpen die met freelancen te maken hebben, is er één die mensen altijd warm maakt en van alle kanten op discussie stuit. Dus, wat zijn de sterke punten van uurtarieven en vaste tarieven? Wat zijn hun zwakke punten?

De argumenten voor prijsstelling per project, dus op basis van vaste tarieven

Er zijn zeker enkele voordelen waar freelancers alleen toegang toe hebben door vaste tarieven in rekening te brengen. Wanneer je wordt betaald voor het volledige werk en niet omdat je “van de klok” bent, is de ervaring heel anders voor zowel jou als de klant.

  1. “Uurtje factuurtje’ beperkt je verdienpotentieel

Als je werkt op basis van ‘uurtje factuurtje’, dus per uur rekent, dan is het niet meer dan normaal dat je minder efficiënt werkt dan wanneer je per project had geprijsd. Aangezien je maar een bepaald aantal uren per dag beschikbaar hebt, ben je in feite je maximale verdienpotentieel aan het beperken. Je uurtarieven kun je natuurlijk verhogen, maar je hebt toch maar evenveel uren om mee te werken (letterlijk en figuurlijk).

Als je daarentegen een prijs per project toepast, wordt je alleen beperkt door de snelheid waarmee je je werk kunt voltooien. Je leert productiever te werken en verdient zo een hoger equivalent uurtarief. En, niet onbelangrijk, je maakt indruk op klanten met je efficiënte stijl en snelle doorlooptijd.

Stel, je kunt een klus van 500 euro in 2 uur afronden, dan heb je een zeer respectabel tarief van 250 euro per uur. Als je echter instemt met een uurloon, dan kan het moeilijk zijn om een ​​vergelijkbaar ‘tarief’ te krijgen, vooral als je nieuw bent als freelancer, en niet veel eerdere referenties of een sterk persoonlijk merk hebt.

  1. Een uurtarief vertroebelt het oordeel van je klanten

Een uurtarief is voor veel potentiële klanten een grote psychologische hindernis. Dezelfde opdracht die op twee verschillende manieren geprijsd is, kan totaal verschillende reacties oproepen.

Stel dat je de kans krijgt om een ​​artikel van 1500 woorden te schrijven, over een complex en technisch onderwerp, waar je toevallig veel over weet. Gezien de aard van de inhoud betaalt de klant graag 150 euro voor het artikel. Hij gaat ervan uit dat het drie uur duurt en vindt 50 euro per uur een redelijk uurtarief…..maar dat weet JIJ niet!

Overweeg deze twee verschillende prijsbenaderingen:

Optie 1: geef aan dat het artikel 150 euro kost om te produceren.
Optie 2: geef aan dat het ongeveer een uur kost om het artikel te produceren en 150 euro zal kosten.

De klant kiest in dit geval waarschijnlijk voor optie 1. Hij zal vrijwel zeker geen optie 2 kiezen.

Het is eenvoudige psychologie – de perceptie van waarde. Chris Guillebeau besprak dit in The $ 100 Startup. Hij betaalde $ 50 aan een slotenmaker voor een spoedklus om zijn slot te herstellen, in geval van nood, maar hij voelde zich tekortgeschoten door de transactie. Chris realiseerde zich dat hj stiekem wilde dat de slotenmaker er langer over zou doen om de klus te klaren. Ook al zou dat betekenen dat het langer zou duren voor het werk zou worden afgerond. Logisch geredeneerd, slaat dat natuurlijk nergens opnergens op. De slotenmaker voldeed aan de behoefte van de klant en zorgde voor een snelle oplossing van het probleem.

omzet verhogen, kosten verlagen, uurtje factuurtje, strippenkaart online,Wil je meer weten over ‘Uurtje, factuurtje’, lees dan zeker ook dit boek van Alex van der Hulst, over hardwerkende freelancers, creatieve ZZP’ers, hippe zelfstandigen en carrière maken zonder baas

Focus op de waarde

Begrijp de waarde die je oplossing biedt, en reken op basis daarvan. Je vaardigheid en kennis kunnen betekenen dat het een eenvoudige klus is die je een half uur kost, maar als die eenvoudige klus je klant 5.000 euro bespaart, dan is het een WAARDEVOLLE oplossing die je aanbiedt …

En eentje die aanzienlijk meer waard is dan een half uurtarief.

Terug naar de Strppenkaart. Als ik een dienst bij Alex afneem, dan weet ik hoeveel ‘strippen’ ik daar aan kwijt ben. Met andere woorden: ik ken de prijs vooraf. Als je zelf met strippenkaarten aan de slag wil voor je klanten, dan weten die dus ook vooraf waar ze aan toe zijn. Ze zijn blij met de kosten, ze weten wat ze zullen krijgen, de expertise die je inbrengt en de WAARDE die het hen oplevert. Ze weten dat je de oplossing gaat leveren die ze nodig hebben, en dat ze niet voor verrassingen komen te staan ​​als ze de factuur ontvangen.

Je kent de prijs van tevoren. Je bent tevreden met de kosten, je weet wat je gaat verdienen met de oplossing die je kunt bieden. En je wordt gestimuleerd om klanten steeds sneller van dienst te zijn. Om manieren te vinden om je vaardigheden aan te scherpen en die oplossing in nog minder tijd te bieden.

Dat betekent dat je MEER tijd hebt om MEER projecten aan te pakken, waardoor je je inkomen kunt verdubbelen … verdrievoudigen … terwijl je het zelfde aantal uren werkt.

uurtje, factuurtje, strippenkaart, online, meer, omzet, minder, kosten,Voordelen van Strippenkaart Online:

  • geen administratieve rompslomp
  • wanneer de strippen op zijn, krijgt de klant automatisch een reminder met een link naar de bestelpagina
  • de facturatie loopt volledig geautomatiseerd

De klant is blij….

Jij bent blij….

…en je banksaldo is blij.

Laat me weten wat jouw ervaringen zijn en neem contact met me op.

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down