Wie neemt de beslissing bij de selectie van voice-overs?
11 maart 2020 

Wie neemt de beslissing bij de selectie van voice-overs?

voice-oversWie neemt de beslissing bij de selectie van voice-overs?

De beslissing bij selectie van voice-overs ligt bij de creatief directeur of het creatieve team. Dit is de producent, de copywriter of de klant. Kortom, iedereen die de productie leidt.

Stemdemo’s

Het creatieve team onderhoudt een bestand met stemdemo’s. Ze zoeken in hun bestand naar de juiste stem. Hoe groter het bestand, hoe specifieker ze kunnen zijn bij het kiezen van een voice-over-artiest.

Vaak krijgt een ​​derde partij de verantwoordelijkheid de stem te kiezen. De derde partij kan bijvoorbeeld een casting director, een talentbureau of een opnamestudio zijn die een voice-overbestand onderhoudt.

Het creatieve team verstrekt een lijst met vereiste stemkenmerken. Vervolgens doorzoekt de derde partij hun demobestand. Hebben ze passende voice-overs gevonden, dan verstrekken ze de demo’s aan het creatieve team. Tot slot maakt het creatieve team de definitieve keuze.

Bestaat er een goede verstandhouding tussen het creatieve team en de derde partij? Dan staat het creatieve team de derde partij vaak toe de laatste stem te kiezen. In aanvulling: creatieve teams spelen grofweg 20 keer een demo van een voice-over artiest af voor elke keer dat deze wordt gekozen. Bovendien weten de voice-overs niet wanneer hun demo wordt afgespeeld.

Toename van het uitbesteden van voicecasting

Steeds vaker besteden bedrijven de zoektocht naar de juiste voice-overs uit. Rene Visschers levert, naast zijn eigen stem, ook stemmen in elke denkbare taal en dialect. Het selecteren van stemmen is beter bekend als voicecasting. Denkt u er over na om de casting en selectie van spreekstemmen uit te besteden? Rene Visschers is u graag van dienst. Hij levert op basis van uw wensen een selectie aan voice-overs. Uiteraard voorzien van een concurrerende prijs.

Wilt u rechtstreeks contact opnemen met Rene. Contacteer hem via de contactpagina.

Voiceover Rene Visschers wordt vertegenwoordigd door Flex Media Factory.

Reactie plaatsen